Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Sala al Barro LECCO 1963



Η επαρχία Lecco ( pruincia de Lècch στη διάλεκτο του Lecco ) είναι μια ιταλική επαρχία της Λομβαρδίας με 339 146 κατοίκους, η πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Lecco .
Η επαρχία Lecco ιδρύθηκε με το διάταγμα του ανατολικού τμήματος της επαρχίας Como (84 δήμους) και 6 δήμους που ανήκουν στην επαρχία Μπέργκαμο (σύνολο 90 δήμων) με διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας, 6 Μαρτίου 1992, n. 250. Οι εκλογές για τον διορισμό του πρώτου προέδρου της επαρχίας Lecco πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου (πρώτος γύρος) και στις 7 Μαΐου 1995 (απογείωση). Η κήρυξη του προέδρου, του δικηγόρου Mario Anghileri, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου.
Από το 2007 περιλαμβάνεται στην περιοχή Insubric , από την οποία αντιπροσωπεύει το ανατολικό προσάρτημα, και την ιστορική περιοχή insubre . Με έκταση 814,58 χλμ² είναι η έκτη μικρότερη επαρχία στην Ιταλία και η ενδέκατη ανά πυκνότητα πληθυσμού. Συνορεύει στα βόρεια και δυτικά με την επαρχία Como , ανατολικά και βόρεια με την επαρχία Sondrio , ανατολικά με την επαρχία Bergamo και νότια με την επαρχία Monza και Brianza .
Η επαρχία Lecco έχει έκταση μόλις 814,58 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από αυτά τα περισσότερα από 600 km² βρίσκονται πέρα ​​από τον ποταμό Adda , στη Βαλσάσινα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην περιοχή της « άνω Brianza» που χωρίζεται ανάμεσα στα εδάφη του Oggionese , στην Casatese και στο Meratese . Επιπλέον, υπάρχουν 16 km² που ανήκουν στον δήμο του Oliveto Lario, ο οποίος, αν και βρίσκεται στην άλλη πλευρά της λίμνης Κόμο , στην Vallassina , εμπίπτει στην προ-αλπική περιοχή του Lario pre-Lecco.
Η πεδιάδα απουσιάζει εντελώς στην περιοχή. Η επαρχία είναι πάνω από 70% ορεινή, ενώ το υπόλοιπο 30% είναι λοφώδες.
 Η Sala al Barro ( Sàla al Bàrr στη διάλεκτο της Brianza και απλά η Sala μέχρι το 1863 ) αποτελεί τμήμα του δήμου Galbiate στην επαρχία Lecco .



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου