Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

PADOVA 1992 Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ


Η Πάντοβα (ιταλ. Padova, παλαιότερα αναφερόμενη στα ελληνικά ως Πάδοβα ή Παδούη) είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο (Veneto). Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας της Πάδοβας και οικονομικό και επικοινωνιακό κέντρο της περιοχής. O πληθυσμός της Πάντοβας είναι (2011) 214.000. Η πόλη συχνά συμπεριλαμβάνεται, με τη Βενετία και το Τρεβίζο, στη Μητροπολιτική περιοχή Πάντοβα - Τρεβιζο - Βενετία, πε πληθυσμό περίπου 1.600.000. H Πάντοβα βρίσκεται στον Ποταμό Μπατσιλιόνε, 40 χλμ. δυτικά της Βενετίας και 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Βιτσέντζα. Ο Ποταμός Μπρέντα, που κάποτε διέσχιζε την πόλη, ακόμη ακουμπά τις βόρειες συνοικίες. Γεωργικό της περιβάλλον είναι η Πεδιάδα της Βενετίας (Pianura Veneta). Στα νοτιοδυτικά της πόλης βρίσκονται οι Ευγάνιοι Λόφοι, που έχουν υμνηθεί από το Λουκανό, το Μαρτιάλη, τον Πετράρχη, τον Ούγκο Φόσκολο και τον Σέλλεϋ. Φιλοξενεί το περίφημο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας, ηλικίας σχεδόν 820 χρόνων και διάσημο, μεταξύ άλλων, για το Γαλιλαίο Γαλιλέι μεταξύ των καθηγητών του. H πόλη είναι γραφική, με πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές piazze, και πολλές γέφυρες, που διασχίζουν τους διάφορους παραπόταμους του Μπατσιλιόνε, που παλιά περιέβαλλε τα αρχαία τείχη σαν τάφρος. Στην Πάντοβα διαδραματίζεται "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Sala al Barro LECCO 1963



Η επαρχία Lecco ( pruincia de Lècch στη διάλεκτο του Lecco ) είναι μια ιταλική επαρχία της Λομβαρδίας με 339 146 κατοίκους, η πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Lecco .
Η επαρχία Lecco ιδρύθηκε με το διάταγμα του ανατολικού τμήματος της επαρχίας Como (84 δήμους) και 6 δήμους που ανήκουν στην επαρχία Μπέργκαμο (σύνολο 90 δήμων) με διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας, 6 Μαρτίου 1992, n. 250. Οι εκλογές για τον διορισμό του πρώτου προέδρου της επαρχίας Lecco πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου (πρώτος γύρος) και στις 7 Μαΐου 1995 (απογείωση). Η κήρυξη του προέδρου, του δικηγόρου Mario Anghileri, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου.
Από το 2007 περιλαμβάνεται στην περιοχή Insubric , από την οποία αντιπροσωπεύει το ανατολικό προσάρτημα, και την ιστορική περιοχή insubre . Με έκταση 814,58 χλμ² είναι η έκτη μικρότερη επαρχία στην Ιταλία και η ενδέκατη ανά πυκνότητα πληθυσμού. Συνορεύει στα βόρεια και δυτικά με την επαρχία Como , ανατολικά και βόρεια με την επαρχία Sondrio , ανατολικά με την επαρχία Bergamo και νότια με την επαρχία Monza και Brianza .
Η επαρχία Lecco έχει έκταση μόλις 814,58 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από αυτά τα περισσότερα από 600 km² βρίσκονται πέρα ​​από τον ποταμό Adda , στη Βαλσάσινα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην περιοχή της « άνω Brianza» που χωρίζεται ανάμεσα στα εδάφη του Oggionese , στην Casatese και στο Meratese . Επιπλέον, υπάρχουν 16 km² που ανήκουν στον δήμο του Oliveto Lario, ο οποίος, αν και βρίσκεται στην άλλη πλευρά της λίμνης Κόμο , στην Vallassina , εμπίπτει στην προ-αλπική περιοχή του Lario pre-Lecco.
Η πεδιάδα απουσιάζει εντελώς στην περιοχή. Η επαρχία είναι πάνω από 70% ορεινή, ενώ το υπόλοιπο 30% είναι λοφώδες.
 Η Sala al Barro ( Sàla al Bàrr στη διάλεκτο της Brianza και απλά η Sala μέχρι το 1863 ) αποτελεί τμήμα του δήμου Galbiate στην επαρχία Lecco .

ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τ0 ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ) 2014

Η Αγριά είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Μαγνησίας, που βρίσκεται 7 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Αποτελεί έδρα του δήμου Αγριάς ο οποίος περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγριάς, Δράκειας και Χανίων. Βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού Κόλπου ενώ απέχει μισή ώρα από το χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων. Είναι γνωστή για τα τσιπουράδικά της, την ελαιοπαραγωγή της και τη λεμονάδα ΕΨΑ.
Το 2011, ο πραγματικός πληθυσμός του δ.δ. Αγριάς ήταν 5.191 κάτοικοι. Η Αγριά είναι ο τόπος γέννησης του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.